الجمعة، 12 نوفمبر 2010

السلام عليكم


الى كل الناس الداجه بالانجلش
اذا كنت محتاج ترجمة نصوص كل ما عليك هو ان تضع النص هنا
وانا ساقوم بالترجمه بأسرع وقت ممكن

وشكراااا

هناك 5 تعليقات:

  1. https://drive.google.com/folder/d/0B-SlcYc5awD4RkpjVm5FT25pSEk/edit
    السلام عليكم كيف حالك
    هذا الملف يا ليت أن ترجمه

    ردحذف
  2. هدفت الدراسة إلى معرفة فعالية برنامج إثرائي مبني على بعض مهارات التفكير الاساسية في تنمية تحصيل الرياضيات لدى الطلاب الموهوبين بالصف السادس الابتدائي في محافظة بيشة.

    و للإجابة على فرضيات الدراسة استخدم الباحث المنهج التجريبي التصميم شبه التجريبي ذو المجموعة الواحدة ذات الاختبار (القبلي- البعدي)، ثم بعد مضي شهرين تم إجراء الاختبار التتبعي لقياس بقاء أثر التعلم. وقد قام الباحث بإعداد برنامج إثرائي مبني على بعض مهارات التفكير الاساسية ( تضمن مهارات: المقارنة، التصنيف، الترتيب، التمثيل، تحديد السمات والمكونات، تحديد الأنماط والعلاقات، الاستدلال، التنبؤ، التوسع، التلخيص، إعادة البناء)، وإعداد اختبار تحصيل الرياضيات، وقد تم التأكد من صدق وثبات أدوات الدراسة، وتكونت العينة من (26) طالباً موهوباً من ضمن الطلاب الموهوبين في الصف السادس الابتدائي بالمدارس الابتدائية التالية: (الفاروق، صوفان، بالشوك، واعر، المجمعة) والذين تم الحصول على موافقة أولياء أمورهم بالمشاركة في أدوات الدراسة، وتم إختيارهم من مجتمع الدراسة المكون من طلاب الصف السادس الابتدائي الموهوبين 1435/1436ه والمصنفين من قبل قسم رعاية الموهوبين التابع لإدارة التعليم بمحافظة بيشة، وتم تنفيذ البرنامج الإثرائي بنظام تجمع الطلاب ليوم دراسي كامل في غرفة مصادر التعلم بمدرسة الفاروق الابتدائية، واستغرق البرنامج (7) أيام دراسية متفرقة خلال ثلاثة أسابيع دراسية.

    وباستخدام اختبار(ت) للعينات المترابطة توصلت الدراسة في نتائجها إلى وجود فروق ذات دلالة احصائية عند مستوى الدلالة (0,00) بين متوسطي درجات المجموعة التجريبية في التطبيقين القبلي والبعدي على اختبار تحصيل الرياضيات ولصالح التطبيق البعدي، وعدم وجود فروق ذات دلالة احصائية عند مستوى (0,05) بين متوسطي درجات عينة الدراسة في التطبيقين البعدي والتتبعي على اختبار تحصيل الرياضيات.

    وفي ضوء نتائج الدراسة أوصى الباحث بمجموعة من التوصيات كان من أهمها ضرورة إدخال مهارات التفكير الأساسية وتعليمها بشكل صريح في مختلف مراحل التعليم ومختلف المواد الدراسية.

    كما أقترح الباحث إجراء بحوث مماثلة للبحث الحالي على الطلاب الموهوبين في مختلف المواد والصفوف الدراسية والمراحل التعليمية، وتطبيقها على عينة أكبر.

    ردحذف
  3. ايميلي
    moflh06@gmail.com
    جزاك الله خير

    ردحذف
  4. السلام عليكم .. ممكن تترجم لي جزء من بحث والا محد موجود ؟

    ردحذف
  5. Dark Chocolate vs. Milk Chocolate vs. White Chocolate
    Nutrition Calories
    dark chocolate.jpg
    Derived from cocoa beans and providing a flavor desirable to many people, chocolate is a product commonly consumed in the United Sates. Many different types of chocolate products exist (i.e. dark, milk, and white chocolate) and some provide more health benefits than others. If you decide to add chocolate to your daily menu, do so in moderation as part of a well-balanced meal plan. Eating too much chocolate can lead to unwanted weight gain.

    Ingredient and Flavor Variations

    Flavor variations between dark chocolate, milk chocolate and white chocolate are present because of differences in the way each type of chocolate is produced. Dark chocolate is made by combining cocoa solids, cocoa butter and sugar, but contains little or no milk. Dark chocolate often provides a semi-sweet, slightly bitter flavor compared with milk and white chocolates. Milk chocolate contains more milk and dairy fat than dark chocolate, giving it a creamier texture, less bitter flavor and lighter brown color. White chocolate, which is white in color, doesn't contain cocoa solids like dark and milk chocolates do, but does have cocoa butter, milk and sugar in it.

    Nutrition Content

    White chocolate often contains more calories than dark and milk chocolates. One tablespoon of Hershey's dark chocolate chips contains 70 calories, while the same portion of Hershey's milk chocolate chips provides 70 calories and Hershey's white chocolate chips contain 80 calories per tablespoon. All three of these different types of chocolate provide about 1 gram of protein, 8 to 9 grams of sugar and about 4.5 grams of fat -- much of which is saturated fat. Milk chocolate and white chocolate provide small amounts of calcium, while dark chocolate contains a little bit of dietary iron.

    Healthiest Choice

    Dark chocolate generally offers more health benefits than milk chocolate or white chocolate. A review published in 2011 in Antioxidants and Redox Signaling found that because cocoa in chocolate (especially dark chocolate) is rich in antioxidants, it provides cardiovascular benefits by reducing inflammation, protecting the skin from oxidative damage and helping to improve cognitive function and mood. It may also reduce the risk for diabetes and increase satiety. Another study published in 2013 in the European Review for Medical and Pharmacological Sciences found that eating dark chocolate containing 70 percent cocoa is associated with increases in good high-density lipoprotein cholesterol and reductions in waist circumferences in women.

    Concerns

    Despite potential benefits of consuming cocoa, dark, milk and white chocolates are all fairly high in calories and added sugar. Therefore, eating too much chocolate often leads to weight gain and could put you at risk for becoming overweight or obese. The American Heart Association, or AHA, suggests that most American women consume no more than 100 calories per day from added sugar, which equates to 25 grams of added sugar daily. The AHA also recommends most U.S. men eat a maximum of 150 calories from added sugar, which equals 38 grams of added sugar per day.

    12fork.jpg

    Fatty Acids Metabolism -- How The Body Makes Energy

    An experienced health, nutrition and fitness writer, Erin Coleman is a registered and licensed dietitian and holds a dietetics degree from the University of Wisconsin-Madison. She also has worked as a clinical dietitian and health educator in outpatient settings. Erin's work is published on popular health websites, such as TheNest.com and JillianMichaels.com

    ردحذف